University Gymnasium Renovation

LERA is the structural engineer for a comprehensive renovation and expansion of a university Gymnasium. The project includes the demolition of existing modular structures, and the construction of a 2-story addition on the southeast corner of the building. The project also includes a major renovation of the south portion of the A level, as well as the southwest wing of the building. The renovation will create a new accessible entrance and lobby on the north side of the south wing, and increase accessibility in most of the building with the inclusion of a new elevator on the south side that will serve all levels of the building. The existing paved parking lot near the tower will be repaved and landscaped to create a new pedestrian entrance plaza.


Seeking LEED Gold certification, the project will also include natural ventilation, mass timber construction and a green roof at the addition. In keeping with the universities Sustainability Action Plan, the project will reduce greenhouse gas emissions and water usage, enhance stormwater management in the area and cultivate healthy and resilient habits.

Location

Confidential

 

Client  

Confidential

 

Architect

Confidential