MassArt Design and Media Center |

Massachusetts College of Art & Design  

LERA led the structural design of a new building entry and adaptive reuse of existing spaces for the Massachusetts College of Art.

 

Prominently located on Boston’s “Avenue of the Arts,” the 40,000-sf (3,720-sm) facility creates a new central, iconic entry point to the campus, transforming a previously disused old brick gymnasium into modern studio, exhibition and teaching spaces. Built on existing foundations, the new entry features a triple-height atrium with an all-glass facade and an architecturally exposed steel structure, raising the level of transparency on campus.

Location

Boston, MA  

 

Client 

Massachusetts College of Art

Division of Capital Asset Management

 

Architect

Ennead Architects 

 

Awards

American Architecture Award, 2017

The Chicago Athenaeum Museum of Architecture and Design/The European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies

 

Design Award of Merit, 2017

Society of American Registered Architects New York (SARA NY)

 

Design Award - Education Facilities Design, 2016

Boston Society of Architects (BSA)